Вяра Емилова: Цялата партия избра своя лидер и това е Корнелия Нинова

Сеп 14, 2020 Новини БСП в медиите 0 713

14.09.2020 г.

"Вчера Централната избирателна комисия на БСП обяви резултатите, които са пристигнали от нашите структури по предварително преброяване от електронните таблици. За да бъде максимално прозрачен изборът, резултатите се засичат три пъти - по електронни таблици още в самата вечер на изборите, от хартиените протоколи на Общинските избирателни комисии и от протоколите от Секционните избирателни комисии. Снощи приключи обобщаването на всички тези данни. Централната комисия днес ще излезе отново с информация, но няма почти никаква разлика от първоначално изнесената информация." Това каза Вяра Емилова, секретар на Централната комисия по провеждане на избора на председател на БСП, пред БНТ.

"Резултатът е показателен. За Корнелия Нинова гласовете са 43 228. Това са 81.5% от гласувалите. Цялата партия избра своя лидер и това е Корнелия Нинова", обяви Емилова. Тя благодари на всички социалисти, които са се включили в прекия избор.

"Не бяха лесни избори. Беше голямо организационно изпитание за цялата партия. За първи път провеждаме такъв избор, но мога да кажа, че цялата партия се справи много добре - както Централата комисия, която даваше указания, така и самите структури, които не позволиха никакви фалшификации в изборния ден", отбеляза секретарят на ЦКПИ. Тя подчерта, че Комисията е разгледала около 80 жалби през изборния ден и във всеки момент се е намесвала адекватно и своевременно да бъдат отстранени нарушенията.

"Категорични сме, че изборите бяха честни. Всичките решения на ЦКПИ бяха своевременно публикувани и изпращани до всички структури. Още повече, че резултатът е категоричен. БСП избра своя лидер и цялата партия застана зад Корнелия Нинова", заяви Вяра Емилова.