Димитър Данчев: С избора на председател БСП се нареди до модерните леви партии

Сеп 14, 2020 Новини БСП в медиите 0 594

Изборите бяха проведени от структурите на партията и са обида към тях съмненията за манипулации

"На прекия избор за председател на БСП участваха повече от 2/3 от членовете на партията. Изборите не бяха проведени от ръководството на партията, а от местните структури, които сами направиха своите избирателни списъци, сами назначиха Общинските комисии за провеждане на прекия избор и Секционните избирателни комисии. Те сами проведоха изборния ден, направиха преброяването и отчетоха резултатите. Ако някой има съмнения, че вотът е бил нечестен и манипулиран, считам това за една сериозна обида към структурите на партията". Това каза секретарят на ПГ на "БСП за България" Димитър Данчев пред НТВ.

По думите на Данчев подкрепата за Корнелия Нинова от повече от 80% от гласувалите социалисти в събота е показала, че членовете на партията подкрепят нейните решения и водената от нея политика. "Тази подкрепа за Корнелия Нинова показа, че членовете на партията не обръщат внимание на опитите да се разпалват вътрешнопартийни интриги. Те не търпят чуждо тяло да определя водената от партията политика. БСП седи на една много здрава и солидна основна", смята социалистът.

"В БСП винаги е имало противоборство на различни мнения и това показва, че демокрацията в нашата партия е жива. Неслучайно с избора, който проведе БСП в събота, се наредихме за пореден път до модерните европейски леви партии, които, в своите действия, се водят единствено и само от интересите и очакванията на своите членове и симпатизанти. Факт е, и този избор го показа, че БСП е една здрава и консолидирана партия. Иначе нямаше да се получи тази сериозна избирателна активност от страна на нашите членове и тази убедителна подкрепа за г-жа Нинова", каза за финал Димитър Данчев.