БСП осъжда опита на Борисов да превръща в пореден свой враг българския народ

Фев 05, 2009 Новини БСП 0 1716

Кирил Добрев: Да обявиш половин България за кофти материал, е меко казано политическо самоубийство   Думите на Бойко Борисов, че в България е останал лошият човешки материал – 1 млн

Кирил Добрев: Да обявиш половин България за кофти материал, е меко казано политическо самоубийство

 

Думите на Бойко Борисов, че в България е останал лошият човешки материал – 1 млн. цигани, 700 хил. турци, 2,5 млн. пенсионери, са фашизоидни и опасни. БСП осъжда опита на Борисов да превръща в пореден свой враг българския народ. Това заяви на пресконференция говорителят на ВС на БСП Корнелия Нинова. Подобни думи, изречени от устата на политик, който има амбицията да управлява държавата, са не просто цинизъм и обида. Те насаждат омраза и дискриминация и подтикват определени групи от обществото една срещу друга, каза още Нинова. Тя коментира още, че Борисов винаги търси враг, който му пречи да реализира идеите и програмите си. До сега това са били БСП и правителството. Сега Борисов превръща в свой враг и българския народ, чувствайки се безсилен да представи разумен план за управлението на държавата в условията на финансова и икономическа криза. Никой политик тръгнал срещу народа си, не е успял, осъждаме подобно поведение, категорична беше Нинова.

На пресконференцията стана ясно, че БСП ще сезира Европейската комисия заради изказването, което направи Бойко Борисов в Чикаго. Партията е информирала своите евродепутати, които ще сезират Комисията за дискриминационно и расистко поведение. Очакваме ЕК да осъди и официално да заяви, че подобно поведение е опасно за демокрацията, добави говорителят на ВС.

Странна е промяната на плана на Борисов да замени лекцията си в Харвард с лекция пред български имигранти, от Харманли до Харвард дискриминацията си е дискриминация, коментира от своя страна секретарят на ИБ на БСП Кирил Добрев. По думите му да обявиш половин България за кофти материал, е меко казано политическо самоубийство. Аз не мога да обясня на момичетата и на момчетата от Ихтиман, Сливница и Две могили, че са кофти материал, няма как да го направя. Аз не мога да обясня на нашите родители или баби и дядовци, които посветиха живота си да изградят България, че са кофти материал, добави Добрев.

По думите на секретаря на БСП пътят, по който е тръгнал Бойко Борисов, не води към друг коалиционен партньор освен Иван Костов. По повод връзката между  Борисов и лидера на ДСБ Добрев коментира, че тя е доста отдавна - датира от 2001 г. Тя беше като бизнес връзка и това е Си Банк и днес разбрах, че тази бизнес връзка е прераснала в политическа, каза секретарят на БСП. По думите на Добрев това  изявлението на Борисов може би води на мисълта, че той ще има същата управленска програма. Костов говореше за алчни пенсионери, силно се надявам, че г-н Борисов няма да ги остави да измрат, за да се оправи материала в България, каза Добрев. Ние водим социална политика и повишаваме доходите на тези хора – интересно ми е каква политика ще води той, добави той.

Като странна Корнелия Нинова определи външнополитическата визия на кмета на София. В държава, която е известна с демокрацията си да правиш расистки изявления, е глупаво и опасно. Визията му за прекрояване на Балканите чрез превземане на Македония отвътре е още по-глупава и още по-опасна, заяви още тя. Обидата към българския народ е огромна, не може така да се отнасяш към собствените си граждани, особено ако имаш претенциите да ги управляваш след това, каза в заключение говорителят на ВС на БСП.