Николай Бериевски: Всеки един член в утрешния ден ще получи своята възможност да определи бъдещето на БСП

Нека всички да излезем и да гласуваме - това е наше право и начин на изразяване на позиция, призова председателят на МО в БСП

Скъпи социалисти,

България се намира в изключително тежка ситуация, в която управляващите като че ли изглеждат тотално загубили връзка с реалността. Стотици хиляди млади хора всеки ден са по улиците на държавата и искат оставката на правителството и главния прокурор. И това е нормално, защото България се превърна в държава, която оглавява всички негативни класации в Европа, но и в света.

Управляват ни хора без морал, без принципи, водени само и единствено от личен интерес и изгода. Наскоро представител на управляващите ми каза в прав текст: „По-добре да мълчим, за да не се излагаме пред нашите партньори“. Крайно време е да разберем, че с мълчание и примиренчество няма да стане. БСП играе ключова роля в този момент.

На БСП обаче ѝ предстои първият в историята на партията пряк вътрешнопартиен избор. Пред всеки един член на нашата партия седи възможността да избере своя лидер. Всеки един член в утрешния ден ще получи своята възможност да гласува за председател на партията и да определи бъдещето на БСП. За мен е от изключителна важност в утрешния ден всички ние да излезем и да гласуваме, защото това е наше право и начин на изразяване на позиция.

Скъпи социалисти,

Изборът в утрешния ден ще определи пътя, по който партията ще поеме през следващите 4 години. Аз знам, че предстои Конгрес и избор на състав на нов Национален съвет, но вярвам, че председателят, като ръководител на тези органи, има ключовата роля да насочва енергията на всички социалисти. Вярвам, че и млади, и стари ще направят своя информиран избор, и с нова енергия всички заедно ще продължим да се борим за едно по-добро бъдеще в България.

Убеден съм, че каквито и боричкания да имаме помежду си, ще ги превъзмогнем и ще продължим напред, защото България се нуждае от нас повече от всякога.

Знам, виждам, че БСП има готови кадри. Хора, които с чисти ръце и чиста съвест са готови да изведат държавата от политическата криза , в която се намираме.

Сега е времето, сега ние можем и ще решим по какъв път ще продължи БСП! Пожелавам успех на всички кандидати и ще се видим утре пред урните.