Стоян Мирчев: ГЕРБ и ДПС превърнаха политическата реалност в България в един пазар

ДПС показаха пълната си подкрепа за управлението с регистрацията си в парламента

„На първата регистрация днес не се регистрираха народните представители от нашата парламентарна група и от ДПС – кворум нямаше. При втората регистрация, след определено време на изчакване, ДПС показно влязоха и се регистрира цялата им парламентарна група, с което показаха пълната си подкрепа за управлението на ГЕРБ. Днес българските граждани за пореден път разбраха, че единствената истинска опозиция в това НС, се нарича БСП“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Стоян Мирчев пред журналисти в парламента.  По негови думи ДПС винаги са били част от управлението. Той посочи за пример бюджета, който те винаги подкрепят – в този бюджет са подкрепени много силно техните общини, обърна внимание депутатът.

„И все пак те го правят задкулисно, а не под официалната шапка на една истинска коалиция. Патриотите, защото и те са част от управлението, може да не ги наричаме вече просто патерицата на ГЕРБ, а патерицата на ДПС, тъй като и ДПС, и ГЕРБ управляват държавата, а патриотите са листът, зад който се крие целият този процес“, смята още народният представител от левицата.

Мирчев изтъкна, че цялото това задкулисие и безпринципност вече дават отражения и сред редиците на управляващите. Той подчерта, че едно от ключовите лица на ГЕРБ, бившият кмет на Благоевград, е напуснал партията точно заради тези процеси. По думите му същото се случва и в НФСБ, тъй като един от председателите им от Черноморието е напуснал.

 „ГЕРБ и ДПС превърнаха политическата реалност в България в един пазар. Българската политика, която правят от ГЕРБ, след днешния ден може да бъде наречена по един начин – политика на концесия. Тепърва ще разберем подкрепата на ДПС за това управление какви концесии и какви облаги за тази партия означава. Българските граждани е важно да знаят кой по какъв начин ги управлява и да не спират своето недоволство срещу този мафиотски модел, модел, който ерозира нашата държава и който повече не може да се търпи“, категоричен бе Мирчев.