Младите европейски социалисти с подкрепа за протестите в България

06.09.2020

“Ние, Младите европейски социалисти, силно подкрепяме нашите български партньори, които се борят срещу олигархията, която управлява България през последните 10 години. Заставаме до тях в борбата срещу корупцията, беззаконието и авторитаризма.” Това заявяват Младите европейски социалисти (ЙЕС) в писмо към българските си съмишленици.

В него се изразява  подкрепа към всички форми на мирни протести, които са в съответствие със законите на България, както и обвинения за полицейското насилие срещу протестиращите, които се опитват да върнат нормалния, демократичен и прозрачен политически живот на страната.

“Като най-голямата младежка организация в Европа настояваме за незабавна оставка на българското правителство и провеждане на прозрачни избори, които ще запазят мира и ще възстановят страната от политическата криза”, посочват Младите европейски социалисти.

“Млади българи продължавайте да се борите за вашето право да живеете в свободна, мирна и развита държава, ние сме ви гръб!”, завършва писмото си организацията на европейските млади социалисти.