Антон Кутев: Анкетната комисия е единственият начин Цветанов да изчисти името си

Окт 21, 2010 Новини БСП 0 1546

Цветан Цветанов има интерес да си изчисти името и това е единственият път

Цветан Цветанов има интерес да си изчисти името и това е единственият път. Това заяви народният представител от Коалиция за България Антон Кутев по повод инициативата за създаване на временна парламентарна анкетна комисия за изясняване на всички обстоятелства и факти относно имущественото и финансовото състояние на министъра на вътрешните работи.

Антон Кутев напомни, че още вчера  депутатите от Коалиция за България се обявиха за създаването на анкетна комисия по случая. Депутатът заяви, че левицата  принципно ще подкрепи внесеното от РЗС в парламента решение за създаване на комисия. Кутев обаче изтъкна, че има някои разминавания по конкретните текстове.  „В момента вървят разговори с представителите на РЗС и след изясняването на текстовете, ще бъде внесен окончателният текст", обясни народният представител. „Разчитаме на широка подкрепа, включително на депутатите от ГЕРБ, защото смятаме, че Цветан Цветанов има интерес от изясняването на фактите", каза още Кутев.

Депутатът от левицата коментира, че една парламентарна комисия ще гарантира достоверността на информацията, която ще се събере. Комисията трябва да изслуша Сметната палата, НАП и да се направят съответните действия там и в МВР. Антон Кутев подчерта, че  Цветан Цветанов трябва да бъде лишен от възможността да пречи на разследването. „За да не влияе, Цветанов временно трябва да се оттегли от министерския пост", обясни народният представител.