Александър Симов: Оставането на правителството е проблем за цялата държава

Сеп 02, 2020 Новини БСП в медиите 0 506

02.09.2020г.

„Хората, които са на площада, настояват за две неща, за две оставки: на Бойко Борисов и на Иван Гешев. Всякакви други обсъждания като конституционни идеи, образователен ценз и военна служба са просто начин да се разсее напрежението по изкуствен начин, но този опит няма да успее. За първи път виждам толкова много хора, за толкова много дни, които потвърждават волята си, а именно, че управляващите не могат да направят нищо за България. Единственото добро, което могат да направят, е да си хвърлят оставката и да вървим към предсрочни избори. Оставането на правителството е проблем за цялата държава и за всички нормално мислещи граждани.“ Това заяви говорителят на ПГ на „БСП за България“ Александър Симов пред БТВ.

По думите на социалиста, когато страната дойде в предизборна ситуация, БСП ще излезе със своите идеи и по този начин ще се бори за доверието на българските граждани. Според Симов, хората по площадите знаят, че разговорът за бъдещето на България може да започне, само когато Бойко Борисов и ГЕРБ не са на власт.

Депутатът от БСП обясни, че служебното правителство има една много ключова и централна задача и тя е да осигури честни избори, тъй като ГЕРБ не са в състояние да го направят. „Не мисля, че има каквато и да е дилема и всякакви опити да се усложнява политическото уравнение, всъщност са опитите на тази власт да оцелее и да продължи механизма на кражбата. Единственото нещо, което могат да предложат на хората, е тяхната оставка“, заключи Симов.