Христо Проданов: За пореден път ГЕРБ и Борисов се скриха

Авг 13, 2020 Новини БСП в медиите 0 1308

13.08.2020г.

„Очевидно е, че за пореден път ГЕРБ и Борисов се скриха. Скриха се от Народното събрание, скриха се от "народната любов", която навън "се излива“ за тях. Това, което е сигурно в момента е, че Борисов няма да дойде, ГЕРБ няма да се регистрира, и ще направят всичко възможно, за да провалят заседанието.“ Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов пред БТВ.

По думите му левицата не приема начина, по който раздава пари Борисов, обикаляйки с джипа и чувала, за да си купува подаяние. "Ние сме народни представители, представляваме всички тези хора, чиито пари пълнят държавния резерв. ГЕРБ като цяло суспендират Конституцията и всичките закони в България. Всяка година ние казваме, че не може излишъците да се харчат зад гърба на парламента. Сега са още по-нагли, във връзка със ситуацията, която е навън по улиците“, коментира депутатът от левицата.

„Проблемът не е на опозицията, а на българското общество, защото парите, с които Борисов обикаля и харчи зад гърба на всички, са народните пари. В обсъждането на бюджета за 2020 година, всички тези неща като мерки - актуализация на пенсиите, увеличаване на помощите, ние сме ги предложили, но тогава "пари нямаше". Колкото по-скоро дойдат изборите, толкова по-добре за България“, заключи Проданов.