Христо Проданов: На митинг-протеста на БСП хората ясно заявиха - партията не е разделена

Юли 27, 2020 Новини БСП в медиите 0 585

27.07.2020

“На митинг-протеста в събота председателят на БСП Корнелия Нинова зададе въпрос към множеството “разделена ли е партията” - отговорът бе категоричен и единодушен  - "не". Това, че има 10-15 човека в Националният съвет, които мислят по-различно, не означава, че партията е разделена.” Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов пред БНТ.

Социалистът изтъкна, че БСП е съчетала  празника на партията с протест, на който левицата е заявила категоричната си позиция - оставки на Бойко Борисов и Иван Гешев.

“Хората на протестите заявяват ясно, че искат вън мафията от управлението на страната. Тя е проникнала навсякъде, включително и в прокуратурата - това е основната причина да искаме оставката на главния прокурор”, каза народният представител. Той допълни, че Иван Гешев се ръководи от тези, които са го назначили на поста и работи тенденциозно, като прокуратурата подхожда с двоен аршин.

“БСП има програма за управление. Изготвихме “Визия за България”, която представихме и обсъдихме с членовете на БСП в цялата страна, както и с множество експерти. Наши основни приоритети са борбата с неравенствата, правовата държава и увеличаване доходите на хората”, завърши Христо Проданов.