Корнелия Нинова: Ние можем да бъдем водачи на своя народ

Юли 25, 2020 СОФИЯ Новини БСП 0 1099

Имаме план за България. Знаем как и можем

Скъпи социалисти,

Скъпи партньори,

Скъпи симпатизанти,

Скъпи българи,

Добре дошли от Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Пловдив, Пазарджик, Враца, Габрово, Ловеч, Симеоновград. Тук има хора от всички области на България. Тук има по една частица от всяко българско кътче. Тук сме събрани млади, средно поколение и възрастни. Тук сме лекари и учители, работници и служители, инженери и земеделци, ИТ специалисти и поети, писатели и дейци на културата и образованието. Ето ни, различни по възраст и по занятие, но ни събра любовта към България. Тук сме заедно да я спасим от мафията.

Тук ни събра грижата за хората. Заедно сме, за да защитим децата си, семействата си, родителите си от грабежа. За десет години управление на Борисов, ГЕРБ и присъдружните им партии ограбиха настоящето ни. Тук сме, за да им попречим да ограбят и бъдещето ни.

Помните ли 1 май преди две години? Бяхме пак на това място и с много висок глас казахме: "В България има паралелна държава. В България задкулисието, скрито в сенките, в съдружие с официалната власт, разграждат държавността". Те ни направиха най-бедните европейци. Те ни сложиха петно на най-корумпираната държава в Европа. Те превърнаха красивото ни отечество в сметище. Такава власт има един образ. Г-н Борисов, ще останете в политическата история с една емблема - едно чекмежде, пълно с пари, и един пистолет до главата Ви, за да ги пазите. Това са парите, ограбени от народа. И тази власт се пази по един начин - с бухалка. Бухалка, която 10 години се стоварваше върху главите на всеки непокорен и на всеки, който имаше свободата и смелостта да се изправи срещу тях. Такава власт се храни от страха.

Скъпи българи, те поробиха страната ни. Те държаха народа в страх и апатия. Те се опитаха да го пречупят, да му отнемат духа. Но не можаха да оковат и пречупят нас, българските социалисти. Опитаха се да ни купят с постове и пари. Не се продадохме и не се продаваме. Опитаха се да ни пречупят с натиск, със заплахи, с компромати. Не се прeдадохме и няма да се предадем. Опитаха се да пуснат пипалата си сред нас и да ни разединят. Вие, скъпи членове и симпатизанти на БСП, сте силата и партията. И аз ви питам днес - ние, партията, разединени ли сме? Ние, членовете на БСП, разделени ли сме?

Чухте ли, платени глашатаи на едноличната власт? Чухте ли гласа на българските социалисти? Ние сме единни. Ние сме заедно. Ние сме силни и сме тук да ви кажем - Оставка!

Четири години давахме кураж на обезверените. Четири години давахме смелост на уплашените. И, скъпи социалисти, постигнахме най-голямата победа - смелостта победи страха и хиляди българи днес са по площадите на България, свободни и смели. Нека днес, от тук, ние, десетки хилядите социалисти, да поздравим всеки един от тях. Нека им кажем, че сме заедно в общата битка за отвоюване на държавата от мафията и за свободата от задкулисието. Заедно сме българи във всяко кътче на България и извън нея.

Но ние сме заедно не само да ги свалим от власт. По-важното - ние сме заедно, за да градим България отново. Ние имаме план за България. Ние можем. Ние знаем как. Ние имаме почтените и честните хора, с които да го направим. Защото, скъпи социалисти, скъпи българи, днес борбата е за морал - битката по улиците е за морала. Но битката за хляба, за работните места, за това-всяко дете да може да се образова. Да може всеки от нас да има достъп до здравеопазване. Да има справедливи доходи и достойни пенсии. Да има чиста природа и да пазим плодородната си земя. Това е нашата клетва към България. Това е нашият ангажимент към нашите сънародници. Това е нашият план за възстановяване на страната и градежа й отначало. Победа за този план!

Но днес е и битка за справедливост. Справедливост чрез солидарност. Нека да бъдем солидарни с всеки ляво мислещ и честен родолюбец, но не само. Нека подадем ръка на всеки българин, който милее за род и отечество. Нека да радираме, че всеки българин ще бъде свободен да говори и твори, и прави това, което мисли и това, което иска. Всеки, който иска условия за почтен бизнес - ще ги получи. Всеки, който иска да се развива според качествата си - ще има условия за това. Това е нашата кауза - нов път за България. Сега, когато се върнете по родните си места, подайте ръка на всеки до вас, дайте им още вяра и смелост.

Скъпи социалисти, за нас е отредено да бъдем водачи, особено в този труден момент за България и за Европа. Ние можем да бъдем водачи на своя народ.  Като го обединим и го поведем по пътя, по който можем да начертаем. Със силата, която имаме. С достойнството на българи.  Единни и заедно за децата ни, за семействата ни, за родителите ни и за България!