Трифон Панчев: Престъпното правителство на Бойко Борисов трябва да подаде оставка

Юли 25, 2020 СОФИЯ Новини БСП 0 667

25.07.2020 г.

"Трябва по най-бързия начин престъпното правителство на Бойко Борисов да подаде оставка. Алтернативата я има - БСП е алтернатива. Нашата партия е била алтернатива и в много по-трудни моменти. За всяко нещо в нашите редици има много и подготвени хора и ние не се страхуваме да поемем тази отговорност. Да живее България!" Това заяви членът на МО на БСП и кмет на Дряново Трифон Панчев пред Министерски съвет, по време на митинг-шествието на левицата. 

Румен Гечев: Долу мутрите и калинките, път за нашите талантливи, енергични и способни деца!

"129 години нашата БСП е на политическия терен, през огън и вода, през меч и бесилки, тук сме благодарение на вас. Честит празник! Скъпи приятели, през 2009 година правителството на Борисов пое България с членство в ЕС, бюджетен резерв, рекордно нисък дълг, ниска безработица, икономически растеж над 6 процента. Днес, 10 години по-късно, ние сме най-бедната страна в ЕС. Бедните стават все по-бедни, богатите все по-богати. Бухалките замениха законите. Герберска България е на дъното на класациите за свободата на словото. Управляващите нямат програма за развитие, те се интересуват от чекмеджетата и пачките в джобове си. Те се интересуват как да откраднат от нашите деца, не се трогват от обезлюдяваща България. Оставка!" За това призова депутатът от ПГ на "БСП за България" Румен Гечев от "триъгълника на властта". Той подчерта, че най-важният инструмент за излизане на кризата и превръщането на България в просперираща страна са нейните деца."Долу мутрите и калинките, път за нашите талантливи, енергични и способни деца!", заключи Гечев. 

Цветелина Пенкова: Да върнем младите в България! 

"Днес Бузлуджа е в София, срещу Министерски съвет и причината е, че днес тук, в триъгълника на властта, се води сблъсък, от който зависи нашето бъдеще. Всяка вечер хората излизат, за да протестират срещу корупцията. Ние от БСП днес също сме тук, за да потвърдим мястото си с хората срещу корупцията и мафията. Горда съм, че БСП от години води битка с паралелната държава". Това каза от своя страна евродепутатът от левицата Цветелина Пенкова. По думите ѝ гласът на БСП се се слива с този на хората и въпреки че не винаги мислят еднакво, то битката им е еднаква - тази за България. Тя призова преди хората да се делят на леви и десни, да се делят  на хора с морал и такива, които обезценяват човешките достойнства. "Тук сме, за да кажем стига. За да си върнем свободата и институциите. Да върнем младите в България!", категорична бе Пенкова.