Николай Бериевски е преизбран за председател на Младежкото обединение в БСП

06.07.2020

В град Плевен се проведе Петата национална отчетно – изборна конференция на Младежкото обединение в БСП. На нея над 300 делегати от цялата страна избраха единодушно Николай Бериевски за втори мандат.

 „Не знам дали си давате сметка, но ние сме много голяма сила и когато сме обединени, както бяхме през изминалите две години, нищо и никой не може да ни спре.“ – така се обърна към делегатите Бериевски.

Младежкият лидер подчерта, че на БСП й предстои първият в историята пряк вътрешнопартиен избор и Конгрес. "Моят апел към всички кандидати за председател на БСП е да се придържаме към конструктивния тон на разговор, към диалог и да говорим за това каква БСП искаме всички ние! Нека този избор за председател да бъде сблъсък на идеи и платформи. Мисля, че дължим това на десетките хиляди членове на партията", апелира Бериевски.

Той заяви, че е време младите хора в БСП да влязат в българската политика през парадния вход. „Знам, виждам, че имаме хора, подготвени, образовани, с морал и принципи. На БСП й предстои първия в историята пряк вътрешнопартиен избор и Конгрес. И макар вътре в партията да се водят много битки, ние като че ли успяхме да запазим себе си. И ще продължим да го правим.“ – изтъкна Бериевски. Той допълни, че България продължава да оглавява всички негативни класации в Европа и света и е необходма промяна. „Промяната – това сме ние!...Само с добри намерения и устни заявки не става! Трябват действия", категоричен бе новоизбраният за втори мандат младежки лидер.