Борислав Гуцанов: Най-много номинации от варненските социалисти получи Корнелия Нинова

Вместо да се кандидатира за председател, Кирил Добрев трябва да си подаде оставката

„От 169 организации във варненската организация на БСП – най-много номинации за председател е получила Корнелия Нинова, повече от 50 процента. Не мога да не се съобразя  с виждането на организацията." Това заяви Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред Нова ТВ. Той уточни, че няма да се кандидатира за председател на БСП и че е бил преизбиран с 95 % от вота на делегатите за председател на БСП-Варна, което по думите му е ясен знак за това какво иска варненската организация.

„В последните месеци зам.-председателят на БСП говореше, че БСП прилича на куц кон. След като ти си отговарял в продължение на 4 години за организацията – как правиш тази констатация. Вместо да се кандидатираш за председател, би трябвало да си подадеш оставката. Явно Кирил Добрев има друг прочит”, коментира още Гуцанов.

 „Ние не сме лидерска партия. Това, че сме демократични в избора и противоречията ни са публични, е положително. След това ще седим по различен начин в публичното пространство. След Конгреса ще бъдем напълно обеденини”, категоричен е той. Гуцанов изрази надежда, че БСП ще спечели парламентарните избори през 2021.

„Смятам, че по-боеспособна и единна организация от БСП-Варна трудно може да бъде посочена. Варна има проблеми. Не е нормално общинският съвет да не се събира шест месеца. Още повече, че Варна ще бъде един от най-засегнатите градове от кризата”, заключи той и подчерта, че сезонът за града е тежък. По думите му 7,9 милиарда са приходите на града – 4,3 пряко са туризъм, строителство, ресторанъорство, хотелиерство.