Стоян Мирчев: Управляващите са ощетили държавата със 700 млн. лв. и всички си затварят очите за това

Юни 28, 2020 Новини БСП в медиите 0 875

Борисов вижда най-голяма заплаха за политическото си съществуване при нас

"Държавата е ощетена със 700 млн. лв. от Владислав Горанов, Менда Стоянова и Бойко Борисов, но нито един от тях не носи политическата отговорност. Това е информация, изнесена от правителството, не от Васил Божков. Божков е ощетил бюджета със 700 млн., но това ощетяване не е станало за един месец или една година - това е ставало за един голям период от 4-5 години, през който бездействието на Горанов и законодателните промени на Менда Стоянова са довели до тази загуба". Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Стоян Мирчев пред БНР.

Според него Бойко Борисов винаги се е опитвал да раздели отговорността с всички, които може, а когато има някаква политическа победа - да я носи само той. "Политическата отговорност се носи с оставки", категоричен е Мирчев.

"Сутринта слушах главния прокурор за делото около Дянков и Трайков, според което държавата е ощетена с 20 млн., а той прави политически внушения, че това са престъпници и какво ли не. А тук говорим за 700 млн. и всички си затварят очите", коментира депутатът от левицата.

Стоян Мирчев припомни, че по решение на Националния съвет БСП ще внесе вот на недоверие срещу правителството до края на месец юли. "Вотът на недоверие е политическият инструмент, с който можем да изложим нашите тези- защо ние смятаме, че това е най-корумпираното правителство и управление на България", добави той.

"Обвиненията, които по един или друг начин се появяват в обществото, управляващите не ги отхвърлят. Бойко Борисов за щяло и нещяло взима главите на свои министри и депутати. А такива скандали, които в момента се въртят около Горанов, не е имало досега. Главата на Владислав Горанов Борисов не смее и да я вземе, защото Горанов е топлата връзка между Борисов и един от крупните бизнесмени и депутати в България", смята Мирчев.

Според Мирчев ровенето във вътрешнопартийните скандали на БСП е опит за отклоняване на вниманието от истинските проблеми в държавата: "Сутринта гледах един от колегите от "Воля" - извинявайте, но "Воля" се водят опозиция, а той през цялото време говореше срещу БСП. Абсолютно цялото говорене е срещу нас. И вчера, от тези изтекли записи се разбра защо - защото Бойко Борисов вижда най-голяма заплаха за политическото си съществуване при нас."

"Ние също имаме своите проблеми, но съм сигурен, че септември месец- след избора на председател, много бързо ще влезем в тази кондиция, от която имаме нужда, за да се подготвим за предстоящите парламентарни избори", завърши Стоян Мирчев.