Корнелия Нинова: Екологията е тема на бъдещето

Юни 25, 2020 Новини БСП в медиите 0 607

25.06.2020 г.

"Управляващите превърнаха България в сметището на Европа и света. Темата за чиста вода, земя, храна е тема на бъдещето, защото засяга здравето на хората." Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Актуално" по БСТВ.

Нинова припомни, че дишаме най-замърсения въздух в Европа и имаме сериозни проблеми със замърсяването на водата.

Тя цитира програмата на БСП от 2008 година, където има глава „Земя,води, гори“, и опроверга обвиненията на един от кандидатите за председател, че превръща БСП в екологична партия.

„Това трябва да е приоритет на левицата – в България, в Европа.  Екологията е темата на бъдещето“, каза още тя и призова опонентите й в партията да прочетат програмата на БСП.

„Скандалите отблъскват гражданите от политиката – предизвикват апатия, нежелание за участие, пълно отрицание. Това е пагубно.

С тези политики от скандал в скандал – управляващите още повече ги отблъскват.  Нашата цел е да дадем ясна перспектива и конкретни мерки, с грижа за хората. Да покажем, че има хора с морал и характер, които ще доведат промяната  докрай и няма да се продадат за постове“, изтъкна председателят на левицата.