Цветелина Пенкова организира международна научна конференция, съвместно с УНСС

23.06.2020

Евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Цветелина Пенкова   и Университетът за национално и световно стопанство организират международна научна конференция „България в еврозоната – възможности и предизвикателства“. Целта на научния форум е да бъдат представени различни гледни точки на водещи икономисти от България и Европа.

Форумът ще се проведе в два панела. Първият ще се фокусира върху опита на други държави (Гърция, Нидерландия, Германия и други), присъединили се вече към Еврозоната, през погледа на членове на Европейския парламент.  Вторият панел ще бъде посветен на позиции и становища от водещи експерти, учени и преподавали от УНСС, икономисти и други, във връзка с готовността на България за Еврозоната -  обществените нагласи по темата, икономически анализ.

На научната конференция ще присъстват водещи икономисти, учени и специалисти по икономически науки от страната и чужбина. Поканени са представители от Европейския парламент на вече присъединили се държави към Еврозоната, за да споделят своя опит.

Конференцията ще се проведе на 16 октомври 2020 (петък) от 10.00 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство.