Христо Проданов: Партията и Националният съвет са две различни неща

Юни 15, 2020 Новини БСП в медиите 0 773

България има нужда от БСП на Димитър Благоев, а не на Борисов и Пеевски

„България има нужда от БСП на Димитър Благоев, а не от БСП на Пеевски и Борисов”.  Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов пред БНТ. По думите му на пленума на левицата са били обсъдени належащи въпроси, свързани с политиките на левицата в парламента и отчетно-изборната кампания.

„Борбата на Корнелия Нинова беше да има общ вътрешнопартиен избор, в който всеки член на партията да може да посочи своя лидер”, припомни Проданов и изтъкна, че този избор ще се състои на  12 септември – консенсусната дата, която по думите му е била определена от Националния съвет след дискусия.

 „Позициите на БСП не са се променяли. Ръководството на БСП предложи обща подписка – „народен вот на недоверие” срещу управлението на ГЕРБ . Вътрешната опозиция го отхвърли и предложи, от своя страна, вот на недоверие до края на юли и кръгла маса с ГЕРБ. Сами си направете изводи за тезите на вътрешнопартийната опозиция и дали те не се доближават твърде много до тези ГЕРБ”, посочи още Проданов. По думите му идеята на ИБ на БСП е била се мобилизира малко повече обществото и партийните структури чрез тази подписка.

„От моите обиколки в страна, мнението ми е, че хората подкрепят водената от Корнелия Нинова политика на твърда опозиционност през последните години. Но има определени хора в НС на партията, които смятат, че тя трябва да направи кръгла маса с ГЕРБ, които смятат, че не трябва да се протестира. Партията и Националният съвет партията са две различни неща”, категоричен е Проданов.