Симеон Славчев: Положително е, че БСП иска да обедини лявото

Юни 13, 2020 Новини БСП 0 546

13.06.2020 г.

„Поздравления към БСП за форума. Инициативата на Корнелия Нинова за диалог вляво е необходима. Убеден съм, че този диалог, който стартира,  ще продължи с още по-голяма сила. Смятам, че през диалога в лявото пространство ще се въведе  нов стил на комуникация в политиката.“ Това заяви  председателят на ПП „Мир“ Симеон Славчев по повод кръглата маса с леви партии и организации, организирана от БСП.

Славчев подчерта важността от осигуряването на честни избори: “ Това може да стане единствено чрез машинно гласуване. Радостно е, че БСП подкрепя машинното гласуване.“ Председателят на ПП „МИР“ се застава зад тезата, че модерната лява политика задължително трябва да бъде в интерес на българските граждани. Като един от приоритетите на лявото Славчев изтъкна екологията и нуждата от чиста природа. Той подчерта, че не трябва да съществува дисбаланс между справедливостта и свободата.

„Положително е, че се обединяваме принципно.Всяка от присъстващите партии и организации е против това управление. С това обединение показваме сила вляво“, завърши Симеон  Славчев.