Симеон Симеонов: Инициативата на БСП за единение вляво е началото на промяна на модела

Юни 12, 2020 Новини БСП 0 1216

12.06.2020

 „Даваме добър сигнал към българското общество. Дано  дадем сигнал и към нашите структури, кадри по места, към народа, че започва ляво обединение.” Това заяви председателят на Отечествения съюз Симеон Симеонов за кръглата маса, организирана от БСП. Той благодари на Корнелия Нинова за организирането на обединение на левите организации. Изрази надежда, че тази среща е само началото на един осъзнат и дългосрочен процес в името на промяна на модела на функциониране на държавата и нейното управление: БСП, в качеството си на лидер на  лявото пространство, трябва да продължи със своята водеща роля и инициатива”.

„Ние ще се включим с нашите структури активно  в подписката за вот на недоверие на правителството. В лявото е надеждата да  върнем вярата на народа, че ситуацията може да се подобри, коментира Симеонов.  Той допълни, че за това е нужна мобилизация и координация.

Симеон Симеонов акцентира и върху нуждата от регулация, но и свобода за бизнеса: „Нужно е държавата  действително да регулира бизнеса , да спира монополи и картели, но и да спре контролните органи за бухалки върху бизнеса и то главно върху малкия и средния. Според него и по тази тема е важно левицата да покаже разнообразието си на идеи.