Корнелия Нинова: Искаме народен вот на недоверие, подкрепен от хората

Юни 09, 2020 Новини БСП 0 986

Анкетна комисия в парламента да провери всички факти

„Изпълнителното бюро и ръководството на ПГ на „БСП за България” разгледахме писмото, с което бяхме сезирани от Васил Божков, както и обясненията на властта, давани досега. Преди четири години поставихме диагнозата на управлението на Борисов – България  се управлява от паралелна държава. Паралелната е поробила истинската. Официалните институции не функционират, а решенията се взимат на тъмно от хора в сенките. Обществото е задушено от този модел на управление”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията. По думите й всеки ден има примери за това – кражби и измами на най-високите етажи на властта – например случаят от вчера в Министерството на земеделието.

„Ще предложим да внесем в Народното събрание нарочна анкетна комисия, която да провери всички изнесени публично факти. Да извика на изслушване замесените лица – от г-н Борисов, през министри, чиновници, до ПР-и, както и нашите депутати в Комисията по корупция започват още от утре питания, въпроси към тези лица", обясни Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че 10 години управление на Борисов показва, че за да скъса връзката със себе си , той е готов да жертва всеки – министър, депутат, чиновници, директори на агенции и дирекции, но нищо след това не се променя: „Идва следващият, а моделът след това остава същият. Борисов е олицетворението на този модел в последните 10 години.”

„Изпълнителното бюро реши да предложим на Националния съвет в събота стартирането на подписка във всеки град и населено място за оставка на правителството. Наш съюзник в битка с паралелната държава е народът. Ще потърсим него чрез всички свои структури, членове на Националния съвет, депутати, кметове. Искаме народен вот на недоверие, подкрепен от хората.”, завърши Корнелия Нинова.