Александър Симов: Корнелия Нинова няма реална алтернатива за председателския пост

Май 21, 2020 Новини БСП в медиите 0 728

21.05.2020 г.

"Смятам, че в момента Корнелия Нинова няма реална алтернатива за председателския пост. Твърдя, че има още много какво да предложи на партията. Да довърши и реформата, която е започнала,  процес, който най-накрая до бъде доведен до нужен край. БСП ще се намира в много по-различна кондиция след това", заяви говорителят на ПГ "БСП за България" Александър Симов пред БТВ.
 
Социалистът коментира, че оставката му не е била поискана от парламентарната група, нито и от Корнелия Нинова. Симов изтъкна, че лидерът на левицата е мотивирал своето решение с това, че в БСП има свободна територия за обмяна на идеи и гледни точки, както и че всеки един член на партията има право да изразява свободно своите виждания и възгледи по различните теми.
 
"Г-н Гергов има пълното право да изразява свободно своето мнение. Критиката ми към него в случая е, че когато изразяваш симпатии към Бойко Борисов, в качеството си на областен председател на БСП-Пловдив, следва да си се допитал преди това до организациите и чак когато си бил подкрепен от колегите, да изразяваш подобни коментари. Да заявяваш, че БСП трябва да влезе в коалиция с ГЕРБ, при положение че на всички конгреси и партийни събрания се взима твърдото решение партията да следва линията на твърда опозиция, а ти да агитираш към обратното и към неспазване на официалната партийна линия и политика, е изключително неуместно", заяви Александър Симов.
 
"Ние виждаме как всички мерки, обявявани тържествено на брифинг след брифинг, започват да гърмят една по една или да биват променяни непрестанно - нещо обявено вчера, днес вече е друго. От прословутата мярка "60/40" са се възползвали малцина - от статистика излязла вчера, излиза, че от фирмите в България са се възползвали по-малко от 1% от тях. Защо нито един от българските граждани не получи реална помощ? Не заеми, а реална помощ, така че хората да могат да усетят, че има държава зад тях. Никой обаче от хората не усети, че има държава, която да може да им помогне в тази ситуация", допълни говорителят на социалистите.