Христо Проданов: Работата на парламента е необходима – при специални условия, но трябва да работи

Мар 26, 2020 Новини БСП 0 530

Какъв пример даваме на хората, които продължават да ходят на работа?

„Това решение, което днес беше взето, няма да може да бъде изпълнено. Още следващата седмица ще се наложи да заседава парламентът. Дори в извънредно положение, има закони, които трябва да бъдат гласувани. Да оставим настрана какъв пример даваме на всички останали хора, които продължават да ходят на работа“.  Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов пред Нова телевизия. Депутатът от левицата даде пример, че в отделни браншове съществуват проблеми, произхождащи от кризата със заразата от Ковид19, които настоящото законодателство поставя в деликатна ситуация.   

„Рутинната работа на парламента е необходима. При специални условия, но парламентът трябва да работи“, категоричен бе Проданов. Народният представител добави, че ДПС също подкрепили взетото решение за прекъсването на работата на парламента и че те почти официално са в управляващата коалицията: „Това е поредното доказателството“.

„Оценяваме сериозно положението, в което се намираме във връзка с разпространението Ковид19“, подчерта още Христо Проданов, като обясни, че миналата седмица парламентът е бил определил специалните условия, при които да заседава.  „Държахме да има парламентарен контрол, за да можем да контролираме изпълнителната власт, която в момента има много правомощия заради въведеното извънредно положение. Парламентът трябва да работи. Обединихме се за извънредното положение, подкрепихме и добрите предложения на ПГ на ГЕРБ, но държим да се вземат предвид и нашите предложения“, категоричен бе депутатът.