Драгомир Стойнев: Лидерът на БСП ще бъде Корнелия Нинова или Кирил Добрев

Мар 08, 2020 Новини БСП в медиите 0 704

08.03.2020

„Корнелия Нинова изведе БСП  от 14% на 24% доверие. Тя защити кандидатурата  на Румен Радев вътре в партията и с нея спечелихме президентските избори. Корнелия Нинова спечели доверие, но тя не бе сама.Тя работеше в екип. Още когато я избирахме, тя бе първа сред равни. В този екип бе и Кирил Добрев. Той има остър език, но през годините винаги е бил последователен за единство в  партията и за увеличаване на подкрепата за БСП.             През  2009г. Добрев застана зад Сергей Станишев в изключително тежка ситуация. При създаването на АБВ имаше опасност от разцепление и всички се чудеха накъде ще тръгне Добрев, той остана в партията, през 2014г. бе същото.Сега трябва нова стратегия за този лидер, който ще изведе партията от опозиционност до управление. На 26 април хората трябва да вземат решение.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев по Нова тв.

 

Той допълни, че партията е готова да влезе в управлението, но според него е нужно  да се променят стратегията, начинът на говорене и политиките. "Новоизбраният лидер на БСП  ще бъде Корнелия Нинова или Кирил Добрев", смята Стойнев. Според него дали БСП ще влезе в коалиция с ГЕРБ не  е най-важното нещо, защото когато една партия не участва в управлението, е в изолация и се гледа с  недоверие от хората.

 

 

„Още преди 3 години и половина вторият ни вот на недоверие бе на тема здравеопазване, където ясно заявихме, че системата е неефективна, източва се и българинът няма достъп до качествено здравеопазване. Дори управителят на Здравната каса Дечо Дечев обяви, че има организирана група, която източва касата. Здравната система е на ръба на прозореца или на ръба на пропастта“, каза по темата здравеопазване Драгомир Стойнев. Той припомни, че левицата  стои зад исканията на медицинските сестри да имат достойно заплащане, както и че е подкрепяла техни законодателни инициативи.

Стойнев допълни, че управляващите показват цинизъм към медицинските сестри, като дори отказват диалог с тях : „Разбирате ли какво означава в една държава властта да има такъв разрив с хората. Медицинските сестри не са излъгани за пръв път от правителството на ГЕРБ“. Той подчерта, че БСП подкрепя реформа в здравеопазването, като тя  трябва да започне с това, че търговията със здраве не бива да съществува. Стойнев поиска оставката на здравния министър  и на председателя на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова.