Георги Свиленски показа плика с предварително избраните членове на Комисията по регулиране на съобщенията

21.02.2020 г.

„Така се управлява държавата, както дискусията днес – със скандали, пазарлъци, обиди. Така за жалост обществото приема парламентаризма. На пръв поглед една прозрачна процедура беше опорочена”. Това заяви зам.-председателят на ПГ "БСП за България" Георги Свиленски от трибуната на Народното събрание по повод избора на членове на КРС.

По думите му, за съжаление,освен членовете на транспортната комисия,  останалите 220 депутати не са разбрали кой кандидат какво предлага, защото процедурата е такава. „Но ще кажете после, че процедурата е била прозрачна. Разбра се, уважаеми колеги, че решенията в тази зала само се легитимират с натискане на бутона. Решенията се взимат някъде другаде и това пролича от изказванията и на колегите от "Воля", и от "Атака“, каза още Свиленски.

„Освен че нашата група ще подкрепи единствено кандидатурата на г-жа Деница Златева, ще дам на председателя и предварителния резултат преди гласуването. Нека да се види дали този парламент взема решения, или решенията се взимат някъде другаде, а тук се изпълняват“, категоричен бе Свиленски.