Христо Проданов: Влизаме от криза в криза, от скандал в скандал

Фев 05, 2020 Новини БСП в медиите 0 688

05.02.2020

"Влизаме от криза в криза, от скандал в скандал. Не смятам, че има някой, който да отрече това. Аз вече дори не съм способен да запомня всички кризи, в които изпадаме", каза Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на "БСП за България", пред БНТ.

На въпрос как приема новината с посочения съдия Андон Миталов за персона нон-грата в САЩ, той отвърна, че не чул някой да попита къде е нашата държава и нейните органи, които следва да се борят с корупцията. Попита риторично защо е нужно да се чака някой от САЩ или други държави да посочват кой е корумпиран. Напомни, че в България има съд, прокуратура, допълнителни разследващи органи като КПКОНПИ, създадени с да се борят с корупцията по високите етажи на властта. Според него чакането някой да ни каже отвън кой е корумпиран и кой не, е ярка илюстрация за функционалността на нашите разследващи органи.

"Напълно изненадан съм. За неговото обръщение разбрахме от медиите и няма никаква договеност между нас и него. Констатациите ги подкрепяме, ние самите ги коментирахме тези теми около вота на недоверие. Лошото за управляващите е, че вече и голяма част от народа подкрепя казаното от нас и президента", заяви Проданов на въпрос дали е изненадан от казаното от президента.

"Ние чрез вота на недоверие заявихме нашата позиция спрямо правителството и управлението на държавата. В парламента стана ясно, че с аритметичното му мнозинство трудно може да успее такъв вот на недоверие. Това, което може да успее, са нагласата и протестите на българските граждани", отговори той на въпрос дали има смисъл от вотовете на недоверие на БСП. 

Депутатът на левицата изказа и своите опасения, че когато рано или късно Бойко Борисов и ГЕРБ напуснат властта, България ще бъде тотално разграбена и опустошена държава. Продължи, че колкото по-бързо това се случи, ще е толкова по-добре за България и българския народ.

"Предлагаме алтернативи постоянно. "Визия за България" е една от тях. Програмата за разглеждане на държавния бюджет от края на миналата година е друга. Алтернативите, които предлагаме са много, проблемът е, че не се чуват от управляващите и не им се обръща никакво внимание. В крайна сметка, гражданите виждат това, което ние предлагаме и се надявам, че рано или късно ще го оценят", каза Проданов.