Христо Проданов: Хората искат оставка и го показват с протестите си

29.01.2020

Христо Проданов: Хората искат оставка и го показват с протестите си

„Вотът на недоверие в парламента може да не мина, но това, което искат хората, е оставка и те го показват красноречиво тук пред Народното събрание и Министерски съвет, където протестират“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов във връзка с протестите пред Народното събрание.

„Ние подкрепяме техните справедливи искания за по-спокоен и достоен живот, което не може да се случи, докато Бойко Борисов е начело на държавата“, коментира още социалистът.

 

Филип Попов: Няма бранш в страната, който да не е протестирал

„Ние сме тук, с хората, защото те протестират справедливо. Поредната криза в България се случва. Системите горят една по една – като започнем от околната среда, водна криза, здравеопазване, образование“. Това заяви парламентарният секретар на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов пред Народното събрание.  По думите му законите понастоящем се приемат от мнозинството без оглед на резултата им. „Има непредвидимост на законодателния орган, има непредвидимост при управлението на държавата“, категоричен е Попов. „Няма бранш в страната, който да не е протестирал“, заключи народният представител от левицата.  

 

Александър Симов: Истинският вот на недоверие бе даден от хората

„Герб живеят в своята кула от слонова кост и отказват да видят каква е истинската ситуация в България. В комфорта на парламентарната зала те твърдят, че са спечелили вота на недоверие, но хората на улицата са на друго мнение”. Това заяви в Народното събрание говорителят на ПГ на „БСП за България“ Александър Симов. Той обясни, че протестът на хората е оглавен от самите тях и не е яхван от партии. „Разнообразието на протестиращите е най-голямата присъда за пагубната политика на правителството.Нашето място като представители на единствената опозиционна сила е сред хората”, завърши Симов.

 

 

Димитър Данчев: Тази наредба връща бизнеса към работата на тефтер

„Истинският вот на недоверие беше даден днес от хората на улицата. Парламентарната математика очевидно не е от значение за  оценката на хората” . Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Димитър Данчев. Той коментира, че справедливият протест на представители на малкия и среден бизнес пред парламента  е срещу една неясна, сложна и скъпа за прилагане наредба, която има съмнителен ефект, но със сигурност увеличава административната тежест. Данчев  допълни, че това връща много от малките и средни фирми към работата на тефтер.