Крум Зарков за консултациите с АБВ: Намерихме подкрепа за вота и мотивите към него

Обединихме се, че отговорността не трябва да бъде размивана – тя се носи от правителството

„Проведохме много полезна среща с ПП АБВ. Намерихме подкрепа за нашия вот и мотивите към него. Дадоха ни допълнителна информация, с която те разполагат по отношението на кризата в Перник. Обединихме се около това, че отговорността не трябва да бъде размивана“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков след консултации с АБВ в парламента. Зарков бе категоричен, че отговорността се носи от правителството и че тя е в следствие на неадекватна политика в продължение на години от правителствата на Борисов.

„Не трябва да оставяме този разговор в парламента, а да търсим гражданска подкрепа и енергия, защото за съжаление кризите, свързани с водата, въздуха и боклуците най-вероятно тепърва предстоят“, коментира още народният представител от левицата. Той добави, че консултациите продължават с други партии и политически движения, както и с всеки, който иска да допринесе за намиране на решения.

Нашето убеждение е, че дебътът по вота на недоверие трябва да излезе извън парламента“, коментира Румен Петков от АБВ. По думите му има много голяма обществена енергия и тя трябва да бъде аргументирана, мотивирана и обществото да разбере, че има алтернатива, която е в състояние да даде друг модел на управление.