Иван Иванов: Управляващите се опитват да запушат пробойните, от които вече шурти само мръсотия

Янр 16, 2020 Новини БСП в медиите 0 530

ВиК дружествата се превърнаха в партийни каси, от които се източват средства

"За пореден път се затвърди тенденцията, че това правителство ражда криза след криза и се опитва с необичайни мерки, в случая - арестуването на действащ министър на работното му място, да  запуши пробойните, от които шурти вече не вода, а само мръсотия". Това заяви народният представител от ПГ "БСП за България" Иван Иванов пред Канал 3. Той сподели, че БСП няма очаквания от новия министър,  защото мястото му не е там. "Най-правилното решение, за да може да се излезе от тази правителствена криза, беше правителството да подаде оставка. Надяваме се тя да  не прерасне и в парламентарна, а нашият вот на недоверие да бъде подкрепен и да се сложи край на тази агония", каза още Иванов.

Според депутата от левицата причините за водната криза са комплексни, а отговорност носят няколко министерства. "През последните 10 години, с кратки паузи, министерството на околната среда и водите и регионалното министерство са управлявани от ГЕРБ или техните коалиционни партньори. Смениха се редица министри и резултатът е налице. Перник не е изолиран случай - предстоят ни подобни неприятни ситуации в редица градове в страната. Това е резултат от многогодишно безхаберие и безстопанственост. Действията на прокуратурата го доказаха", заяви той. За Иванов единственият изход от кризисната ситуация е да бъде гласуван вотът на недоверие другата седмица и да дойдат тези, които са в състояние да дадат решение на тези проблеми.

Иван Иванов алармира, че сме свидетели на едно безобразно и партийно управление на ВиК сектора: "В последните години ВиК дружествата се превърнаха в партийни каси, от които се източват средства. Сега те стигнаха до фалит и до състояние, в което не могат да кандидатстват за европейско финансиране", заяви той. Според него целенасочено се е крила информация за ситуацията в Перник  през месеците преди местните избори  в опит да ги спечели кандидатът на ГЕРБ.