Иван Ченчев : Вотът на недоверие вече е успешен за българските граждани – предизвика арести и проверки

Янр 15, 2020 Новини БСП в медиите 0 622

15.01.2020

„Без значение е кой за пореден път ще загаси даден пожар, предизвикан от действията или бездействията на властта. В момента има няколко кризи – с водата, с вноса на боклук и с мръсния въздух. Хора да се бият за вода е кощунствено и е причинено от  управляващите. Вотът на недоверие, който БСП ще внесе, е заради цялостното управление на държавата. Това не е криза на един сектор, а на управлението и ГЕРБ трябва да понесат цялата отговорност”. Това заяви  народният представител от „БСП за България“ Иван Ченчев по БГ он еър.

„Този вот е успешен за  българските граждани , защото предизвика арести, оставки и проверки. Надали някой си мисли, че само един човек е виновен за тази криза.Един човек управлява всички министри и цялата държава. Не някой министър, а точно той трябва да поеме цялата отговорност”, категоричен бе Ченчев.

Социалистът заяви, че БСП ще изложи своите доводи и пред другите парламентарни групи и се надява на проява на разум, за да си отиде това управление.Той посочи, че левицата ще гласува против номинацията за нов министър на екологията и водите : „Емил Димитров не е запознат с този ресор, за който е номиниран за министър. Няма да може да промени нищо, това ще е само едно хвърляне на прах в очите на хората”.

„Това, което се случва в Здравната каса е скандално. Няма как държавната болница да получава 150лв за лекарство, а частната 1050лв за същото лекарство”, каза Ченчев. Той припомни, че БСП иска проверка на тези случаи. Според него за пореден път се вижда, че това е  правителство  на източването.

„БСП внесе над 60 закона, но всички до един бяха отхвърлени от управляващите въпреки нашите доводи и желанието на  много от браншовите и гражданските организации тези текстове да бъдат приети. Ще продължим в същия дух. БСП ще продължи да върши своята работа”, завърши Иван Ченчев.