Иван Иванов : Управляващите са се вкопчили във властта на гърба на 500 хиляди българи

Янр 15, 2020 Новини БСП в медиите 0 578

15.01.2020

 „Това, че за първи път в новата ни история има арестуван действащ министър е изключително сериозно петно върху това управление. Емил Димитров каза, че се се съгласил да стане министър, само за да оцелее правителството. Смущаващо е как всички са се вкопчили в оцеляването на това управление. Всичко това се случва на гърба на 500 хиляди български граждани, които  преживяват една изключително тежка криза, която касае достъпа до жизнено важни елементи – вода и въздух”. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Иван Иванов пред БНТ.

„БСП няма да подкрепи кандидатурата на Емил Димитров за министър на околната среда и водите. За нас е нужна оставката на цялото управление. Затова и внасяме вот на недоверие срещу управляващите по тази тема- водната криза, внасянето на отпадъци и мръсният въздух”, каза Иванов. Той подчерта, че мерките на управляващите са вследствие от вота на недоверие, който левицата е предприела.

„Ако това управление си отиде,  ще се даде шанс за всички български граждани- на тези, които са на воден режим или на които им предстои воден режим, които дишат мръсен въздух и ще дишат още по-мръсен въздух”, каза социалистът.

Иванов подчерта, че много региони са застрашени от водната криза и предстои тя да се разраства :  "Инфраструктурата е порутена, ВиК дружествата са във фалит, защото са източвани и превърнати в партийни каси. „Напоителни системи” бяха окрадени, тръбите бяха нарязани и продадени. Цели системи са разрушени. В момента берем плодовете на това, което свърши ГЕРБ през последните 10 години”.Той припомни, че по време на управлението на управлението на БСП са се изградили язовири и водопреносни мрежи, на които Борисов след това е рязал лентата.

„БСП ще продължи да бъде алтернатива на управлението. Ще продължим да защитаваме правата и интересите на онеправданите български граждани. Левицата е единствената партия, която може да замени това порочно управление”, завърши Иван Иванов.