Атанас Костадинов : Поредната смяна на министър не променя погрешната политика на това управление

Янр 15, 2020 Новини БСП в медиите 0 1049

15.01.2020

„Околната среда е изключително важен за живота на всеки човек сектор. Не е възможно БСП да не потърси отговорност, след като водната реформа е провалена. България се превръща в място,  на което всяка криминална група може да си докара боклука. Европейската агенция по околна среда три дни поред съобщава, че  България е на челните места по замърсен въздух”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Атанас Костадинов пред БТВ.

Социалистът подчерта, че това е девета оставка на министър в това управление на Борисов, но досега нито една оставка не е довела до смяна на политиките на управляващите. Той обърна внимание и на това, че само един човек е определен за виновен в кризата с водата, боклука и мръсния въздух : „Справедливост трябва да има, но сме изключително притеснени от драматургията, с която бе посочен един човек за отговорен за цялата ситуация. Отговорността трябва да се търси в този, който 10 години управлява държавата погрешно”.

Костадинов обясни, че БСП ще гласува против предложението Емил Димитров да стане министър на екологията и водите. „БСП е подкрепяла и подкрепя всяка разумна инициатива. Но за нас новият министър ще  продължи да изпълнява политики, които са погрешни. Наложително  е да проведем разговор за принципите на управление на околната среда”, завърши Атанас Костадинов.