Стефан Бурджев: С вота на недоверие БСП накара институциите да се задействат

Янр 13, 2020 Новини БСП в медиите 0 703

13.01.2020

„С  намерението за вот на недоверие се получиха  конкретни резултати. БСП  изложи проблемите  на хората и накара държавната машина да вземе някои закъснели мерки. Това заяви народният представител от "БСП за България" Стефан Бурджев пред БНТ.Според него шумните акции напомнят  на онези, провеждани  при управлението на първия кабинет на Борисов, които завършиха с присъди от Европейския съд за правата на човека и обезщетения, които българската държава трябваше да плати. „Нужни са по-малко шум и повече резултати. Но гражданите вече не се успокояват от такива ПР акции. Те няма да решат проблемите на страната”, допълни Бурджев. Той поясни, че БСП ще представи мотивите си за вота на недоверие, но и конкретни мерки за справянето с тази криза.

„Мерките на държавата са изключително забавени с много месеци. Този проблем е задържан умишлено заради местните избори, за да се стигне до момент, в който 100 хиляди души  са без вода и хора се бият пред водоноските”, каза социалистът. Той припомни, че БСП има над 60 въпроса в Народното събрание по темата с водата, боклука и мръсни въздух, и през цялото време е алармирала за задаващата се криза, но управляващите не са взели мерки : „Наляха се над 500млн. лева за ремонт на язовири. Къде отидоха тези пари? Няма яснота и публичност какво е направено и направено ли е нещо”. Бурджев коментира, че освен всички други негативи на кризата с водата, над 1500 души са заплашени да загубят работата си.

„През 2018г. БСП внесе вот на недоверие за управлението на сектора на здравеопазването. Ако тогава и останалите партии ни бяха подкрепили, това  некомпетентно правителство, генериращо проблеми и корупция нямаше да може да развие тези вредни за българското общество процеси.Здравеопазването е в колапс.  Ще сезираме прокуратурата за лобистки закони, вкарани от министър Ананиев и Жени Начева, както и за източването на Здравната каса”, завърши Стефан Бурджев.