Стефан Бурджев: С намерението, че ще внесем вота на недоверие накарахме правителството и институциите да започнат да работят

Янр 10, 2020 Новини БСП 0 893

10.01.2020

„Вотът на недоверие не се отлага. Вотът на недоверие е един от най-силните парламентарни инструменти. Ние сме последователни в нашата политика, ще поставим обществените въпроси там, където им е мястото и ще попитаме управляващите важните за българските граждани въпроси в парламента“. Това заяви депутатът от "БСП за България" Стефан Бурджев пред БНР. Той отбеляза, че още с намерението, че БСП ще внесе вот на недоверие, правителството и институциите са започнали да работят.

"Тези гръмки оставки наподобяват едни други гръмки оставки по времето на кабинети на Борисов. Една от тях беше на Цветан Цветанов, когато стигнахме до осъдителни присъди в Страсбург", напомни Бурджев на въпрос как би коментирал оставката на Нено Димов.

"В момента в политическото пространство темата върви в две посоки - първо дали е солидарна отговорността по темата с боклука, или е само на ресорния министър на ВМРО. Ако е солидарна, дали ГЕРБ не се опитва да си избърше ръцете с коалиционния партньор и да го постави на колене”, допълни още по темата.

На въпрос защо е било нужно "това показно убийство" на министър Димов, Бурджев попита риторично дали една оставка решава проблемите на стотиците хиляди български граждани.

Ще направим консултации с другите парламентарни партии, които желаят да участват и да подкрепят нашите мотиви за вота на недоверие, да добавят техните експерни мнения и предложения”, заключи Бурджев.