Георги Свиленски: Мотивите за вота на недоверие ги написаха българските граждани, останали без вода

Янр 07, 2020 Новини БСП в медиите 0 680

Опозицията трябва да показва недостатъците на управлението

„Мотивите за този вот на недоверие ги написаха българските граждани - перничани, хората в Ботевград, Сливен. Ние трябва да обобщим това, което хората изпитаха на гърба си. Да сложим край на мъката от управлението на „Борисов 3“. Това е нашата работа“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред БНТ. Той обясни, че самото искане за вота на недоверие ще бъде внесено на 20 януари. По думите му дотогава експертна група работи върху мотивите и те ще бъдат дадени на другите парламентарни групи, които не подкрепят управлението. „Ще направим дебат с тях и ще бъдат внесени в парламента“, поясни Свиленски.

„Всичко, което се случва в държавата, е политика. Няма как да приемем обвинението, че някой „яха нещо“. Политиците трябва да са близо до хората и да решават проблеми. Опозицията трябва да показва недостатъците на управлението и да е там, където управлението го няма. Ние сме единствената опозиционна сила“, подчерта Свиленски, като коментира, че при гласуването на вота ще стане ясно коя партия подкрепя кабинета „Борисов 3“ и коя - не. Депутатът от левицата обърна внимание, че вотът на недоверие, иницииран от левицата, вече има резултат – прокуратурата е разпоредила проверки.

 „Съюзници са ни българските граждани, останали без вода, чист въздух, на българските граждани, свидетели на изгарянето на боклуци нерегламентирано в Европа“, категоричен е Свиленски. Той посочи още, че основният виновник за кризите – водата, въздухът, боклуците, се казва Борисов. По думите му министрите в кабинета са изпълнители и от тях не зависи нищо.