Христо Проданов : За първи път всички членове на БСП ще изберат лидера си

Дек 16, 2019 Новини БСП в медиите 0 802

16.12.2019

„Всеки социалист  може да се кандидатира на изборите за председател на БСП. За първи път цялата партия ще изкаже своето мнение. Това ще бъде доказателство, че БСП не е разделена”. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов. Той изрази мнение, че Корнелия Нинова няма  алтернатива като лидер на социалистите.

„Различното виждане не значи разцепление. В БСП за разлика от доста от останалите партии в България, различното мнение не е забранено. Напротив, то винаги се чува. На събранието на парламентарната група решихме, че ако някой е за избирането на Цацаров за шеф на КПКОНПИ да заяви тази си позиция на парламентарната трибуна”, коментира Проданов. Социалистът обясни, че парламентарната групата е единна и това се е видяло и по време на гласуването на бюджета за 2020г. Той подчерта, че БСП не е променила своята позиция и продължава  да смята, че председател на тази комисия  трябва да бъде избиран от институция, която е отдалечена от изпълнителната власт. „Сегашната ситуация- проверяваният да си назначи проверяващ не е ефективна”, каза народният представител.

„Президентът цитира доклади на не една и две световни и  европейски институции и организации, които казват какво е икономическото  и социалното положение в България. Това, че премиерът иска да представи тези данни по друг начин е негов проблем”. Така Проданов коментира атаките на премиера Борисов срещу президента Румен Радев.

„Българската икономика е стабилно на последно място в Европейския съюз. В момента ние сме изоставащи, а не догонващи всички други държави в ЕС. Пример е Румъния - преди 10 години ние бяхме против да ни обвързват с румънците, защото те бяха доста по-назад от нас. Сега и Румъния ни изпревари и финансово, и икономически”, завърши Христо Проданов.