Румен Овчаров: Няма разцепление в БСП

Дек 16, 2019 Новини БСП в медиите 0 921

16.12.2019 г.

"Не виждам на какво отгоре вътрешната опозицията ще вземе властта в БСП." Това каза  Румен Овчаров, член на НС на БСП, пред бТВ. Според него в момента опозицията не е сериозна - не предлагат никаква алтернативна политика. "Няма разцепление в БСП, особено вътре в партията", категоричен бе той.

"В парламентарната група на БСП имаше хора, които твърдо заявиха желанието си да подкрепят Сотир Цацаров - нещо, което политически не се приемаше от ръководството. Затова взеха едно такова решение - тъй като са трима-четирима, да си гласуват както искат. Но всъщност те се оказаха доста повече.  Битката със задкулисието в БСП съвсем не е завършила", коментира още Овчаров. Според него този вот по никакъв начин не показва разцепление в левицата.

Според Овчаров преките вътрешнопартийни избори са нещо положително за БСП. Той изрази надежда, че това ще даде допълнителен импулс на партията в навечерието на следващите парламентарни избори.

Румен Овчаров определи резултата от местните избори като добър за БСП, при положение че ГЕРБ са направили всичко възможно, за да си гарантират победата - купен ромски вот, корпоративен вот, институционален вот, който е бил. максимално мобилизиран. "И като резерва накрая добавиха тези 466 хил. гласа недействителни бюлетини, които им гарантираха победата. Ако всичките тези неща не съществуваха, резултатът щеше да бъде друг", категоричен бе Овчаров.