Драгомир Стойнев : От ГЕРБ пазят Ананиев от изслушване за спирането на детската болница

29.11.2019 г.

Драгомир Стойнев : От ГЕРБ пазят Ананиев от изслушване за спирането на детската болница

„Детската болница спира спешния си прием и от БСП  сме изключително притеснени от ситуацията. Още вчера поискахме министърът на здравеопазването да бъде изслушан. Оказа се, че за политиците от ГЕРБ е най- важното да е ясен денят и часът за този спешен случай, без да вземат предвид, че става въпрос за деца". Това заяви Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ "БСП за България". Той коментира, че министърът много добре трябва да знае, че когато има извънредна ситуация, няма значение  дали има определен  ден и час.

„Когато един родител води детето си в болницата, няма значение кой ден и час е. „В момента вие, управляващите,  пазите  министър Ананиев от изслушване. Считаме този подход за недопустим, още повече, че министърът идва днес тук, но за да отговаря на други въпроси", обясни още Стойнев.

 

Георги Свиленски: Случаят е важен и спешен- няма нужда от дата, час и минута

„Срам и позор. Детска болница се закрива в съвременна България и вие гласувате въздържали се и против изслушването на министъра. Госпожо Караянчева, вчера ПГ на „БСП за България“ внесе предложение за изслушване по член 113 с право на парламентарните групи да се задават по два въпроси. Единствено вие имате право като народен представител в деня да предложите тази точка за гласуване. Случаят е важен, спешен и няма нужда от дата, час и минута. Молбата ми е към вас – апелирайте народните представители от всички парламентарни групи да подкрепят това предложение, за да успокоим българските граждани и народните представители“. Това призова от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.