Атанас Костадинов : България се събужда

06.11.2019

"България се събужда въпреки погазването на свободата, въпреки погазването  на хората, въпреки манипулациите. Процесите, които се развиват, са признак, че промяната идва. ГЕРБ се пропуква". Това заяви пред БСТВ народният представител от ПГ на „БСП за България” Атанас Костадинов. Той обясни, че за първи път на избори вижда такова беззаконие и погазване на правата на хората. "Всеки, който можеше да бъде опрян в стената, беше опрян. Това е страхът на едно заминаващо си управление", беше категоричен Костадинов. Относно удвояването на кметовете на левицата и победата в 4 областни града, социалистът коментира, че това е логичен резултат вследствие на програмата "Визия за България", която прерасна във визия за всяка община. "Направихме позитивна кампания, с ясни решения за проблемите на хората, на която лица бяха млади и способни хора. Кметовете на Русе и Перник Пенчо Милков и Станислав Владимиров са пример за това", обясни Атанас Костадинов.

Народният представител коментира и темата с невалидните бюлетини  : "На тези избори невалидните бюлетини бяха над 580 хиляди. Ето защо властта не допусна машинното гласуване - за да успее купеният вот и изборните машинации. Те бяха обслужвани и прикривани  от МВР и администрацията".

Относно бюджета за следващата година, Костадинов обясни, че това ще бъде следващият  акцент на БСП. "През 2015 година правителството изготви програма за развитие на слабо развитите райони, но оттогава не е предприело нищо по реализизацията му", каза социалистът. Той обясни, че левицата е предприела реални действия в тази посока.  "Затова  иницирахме подписка за държавен фонд "Северозапад". Нашият стремеж е с този фонд да се открият нови работни места, да се осигурят по-високи доходи на хората там, както и да се подобри здравеопазването и другите социални услуги", завърши Атанас Костадинов.