Драгомир Стойнев: В БСП промяната е видима и се случва

Окт 28, 2019 Новини Избори 0 951

28.10.2019

„Хората имат право да избират тези, кoито наистина могат да им донесат промяна. Ако искат да продължава това статукво, да не се дават отговори на нашите въпроси, да продължаваме да изчезваме като нация- нека да продължаваме по този начин. При БСП промяната е видима и се случва“. Това заяви пред bTV зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ и член на Националния предизборен щаб Драгомир Стойнев. Той подчерта, че БСП има победа на президентските избори, удвоила е народните си представители, единствена като политическа сила е увеличила с 1 и броя на евродепутатите си, а сега на местните избори е удвоила броя на общинските си съветници и кметове и има реален шанс да спечели 6 областни кметове. „Това показва че не трябва да спираме да работим и да убеждаваме хората, че сме прави“, категоричен бе социалистът.    

На въпрос за София, той заяви, че Мая Манолова е стигнала до балотаж в София, което не се е случвало в последните 15 години. „На София е необходима промяна. Хората са уморени от сегашното задкулисие и тъмни схеми, некачественото строителство. Трябва да излязат и да гласуват на втори тур", призова той. Стойнев обясни, че ГЕРБ лансират, че София е дясна, но попита- те дясна партия ли са? „Те са популистка партия, която намира начин да усвоява европейски средства, за да се възпроизвежда, да прави ремонт на ремонтите, да сменя плочките по тротоарите и канализацията, но не и да води страната към устойчив икономически растеж“, наблегна той.

Стойнев подчерта, че ще бъде интересно да се направи анализ на резултатите в ромските секции и постави под въпрос методите за мотивирането им. По думите му левицата не би могла да мотивира така- след като ГЕРБ са намалили субсидията на 1 лев, а самите те, ръководейки големите градове, разполагат с много европейски и държавни средства.

Помолен да отговори на въпрос, отправен от премиера към левицата в изборния ден относно държавните субсидии за партиите, Стойнев каза, че това е демократичния начин на финансиране на партиите, така че те да са отделени от бизнеса. „ГЕРБ не приеха това. Още тогава предупредихме, че се върви към диктатура и сервилничене на бизнеса за получаване на средства. Ние категорично се борим с това и търсим гражданска енергия и партийна подкрепа“, заключи Драгомир Стойнев.