Деница Златева : БСП се завръща в местната власт

Окт 28, 2019 Новини Избори 0 1341

Дадохме път на ново поколение политици

"БСП се завръща в местната власт. На предните местни избори не очаквахме нито един балотаж в областен град, а сега се очертава да участваме в  около 9 балотажа в областни градове. Спечелихме на първи тур почти равен брой общини, които имахме общо на местните избори през 2015г." Това заяви пред БНР зам.-председателят на БСП и зам. председател  на Националния предизборен щаб на левицата Деница Златева. Тя акцентира, че от БСП  е продължила тенденцията от последните 3 години и е дала  път на изцяло ново поколение политици, което да представлява своите избиратели.
Златева отбеляза, че въпреки орязаната субсидия,  левицата е направила изключително позитивна и аргументирана кампания, насочена към проблемите на хората и населените места. Тя подчерта, че голяма част от опитните кметове на БСП са преизбрани още на първи тур. " Имаме много области, където постигаме 4-5 пъти по-голяма подкрепа от предишните местни избори. Нашите кандидати са мобилизирани да спечелят балотажите", заяви Деница Златева. Тя отправи апел към гражданите да гласуват на втория тур, за да заличат купения и корпоративен вот.
Относно резултатите на изборите в София, Златева коментира, че гласовете за промяна надвишават тези на ГЕРБ. "От 2005 година това е първият балотаж в София. София наистина се нуждае от промяна и всички, които действително я  искат, е нужно да подкрепят Мая Манолова", обясни тя. "Нашите кандидати са кандидати на промяната. Надявам се през тази една седмица кандидатите на БСП да бъдат оставени на спокойствие от институциите", завърши Деница Златева.