Георги Свиленски : БСП бележи ръст и на тези избори

Окт 28, 2019 Новини Избори 0 607

Обществото показа, че иска промяна

"Безспорен факт е, че в последните 4 избора БСП бележи ръст: президентски избори - избор на президент, парламентарни избори-два пъти увеличаване на броя на депутатите, европейски избори-единствената партия, която увеличи броя на своите евродепутати. Сега стигаме до местните избори, където БСП печели в 34 общини на 1-ви тур, в над 55 отива на балотаж. На предишните местни избора бяха общо 36 кмета. На предишните местни избори БСП имаше 0 областни градове на балотаж, сега са 9 сигурни, като има тенденция за още няколко града". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и член на Националния предизборен щаб Георги Свиленски по Нова телевизия.

 Той отбеляза спада на ГЕРБ. "За първи път в София ГЕРБ отива на балотаж. За първи път в София, във всички райони ще има балотажи. Това показва, че гражданите искат промяна", обясни Свиленски.

Социалистът открои и  ролята  и на купеният вот. "В ромските секции в  район Слатина, в София, ГЕРБ имат 97 процента за Фандъкова и за районния кмет на ГЕРБ. Секция, в която са гласували 393-ма човека, 390 са дали своят вот за Йорданка  Фандъкова", каза той. Георги Свиленски подчерта, че такива случаи има и на други места в София и страната. 

Свиленски призова българите масово да гласуват на втори тур, за да неутрализират  купения вот. " БСП показа на тези избори, че може да бъде мобилизирана и че може да прави избори с енергия, дори с 1лв субсидия", завърши Георги Свиленски.