Петър Витанов откри свой офис във Варна

26.10.2019

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов откри свой постоянен офис-приемна във Варна

„Убеден съм, че този офис ще бъде генератор на много оригинални и новаторски идеи в подкрепа на лявото в Европа и България! Смятам, че тук може да бъде средище на млади хора, които имат леви идеи, не са безразлични към българската и европейската политика. Място, където да бъдат промотирани европейски инициативи и програми и как те биха могли да бъдат трансформирани на местно равнище“, подчерта Витанов. Той добави, че Европа дава много пари за изравняване на регионите чрез своята кохезионна политика, но изрази съжаление, че това не се разбира от голяма част от българските граждани. „Не се разбира и поради факта, че управляващите използват този ресурс безкрайно неефективно. Това, което ми се иска, е да има истинско сближаване чрез средства, които отиват в по-малките общини, а не се изразходват в едни гигантски мегапроекти“, уточни той.

Независимо, че мандатът на новия ЕП е в самото начало, Делегацията на българските социалисти вече има работещи офиси в София, Благоевград, Бургас, Ямбол и Монтана. До края на годината предстои откриването на на офиси и в градовете Пловдив и Русе. Предстои откриването на офиси и на Цветелина Пенкова във Велико Търново и Силистра.