Кметове и общински съветници от БСП подкрепиха Радина Банкова

Окт 15, 2019 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1324

Трябва да направим така, че в Ловеч вечер да има повече светещи прозорци

Бивши кметове на Ловеч и общински съветници от БСП подкрепиха Радина Банкова на кандидат за кмет на общината.  Кандидатът за кмет, подкрепен от БСП заяви, че във всяко едно нещо трябва да има приемственост - да се стъпва на опита на тези, които са работили преди теб, за да се надгради  в бъдещето. "Работата с хората и за хората  явно не е по капацитета на сегашното управление и затова общината запада и замира, няма го контакта между местната власт и гражданите. Длъжни сме да направим нещо за обществото  - да загърбим егото си, да се обединим, да покажем, че е дошъл нов човек в управлението на общината, едно ново време, в което гражданите да усетят, че това управление и БСП мислят за тях. Сега сме в кризисна ситуация - останали сме толкова малко хора, трябва да направим план как да върнем в града млади и образовани хора, които професионално да се реализират тук, как да реформираме дейностите в общината, за да променим икономическата среда, а след това -  да се обърнем с лице към всички нерешени с години проблеми в образованието и най - вече в здравеопазването",  заяви Радина Банкова.

Милко Недялков, който откри срещата, заяви, че в бъдещата си работа като кмет Радина Банкова ще може да се опира на опита, който имат всички тези хора, дошли на срещата. "Ние трябва да бъдем един солиден идеен резерв при нейното управление, да бъдем звеното, на което тя да се опре, ние ще бъдем нейна подкрепа тук", каза още Милко Недялков. Минчо Казанджиев, три мандата кмет на община Ловеч, сподели с присъстващите, че сега общината се нуждае от един амбициозен, знаещ и можещ човек като Радина Банкова, за да излезе от сегашната ситуация. "Много правилно според него в предизборната си програма тя е заложила на възможностите първо да се помисли как туристите да се върнат в Ловеч и с това да се даде старт на икономическото развитие на града", коментира Казанджиев. По думите му - готов е бил проект за съвместно развитие на туризма в четирите общини - Ловеч, Троян, Априлци и Летница, с възможности за туристическите продукти в различните селища, който обаче е останал нереализиран. 

 По-късно кандидатът за кмет на община Ловеч се срещна с жители на с.Баховица. "Всяка вечер броя светещите прозорци в Ловеч и ми се струва, че тази есен те са още по - малко. Още по - трагични са нещата в селата, които посетих - самотни възрастни хора, неремонтирани с години улици, проблеми с питейната вода, неизвозени битови отпадъци. Ясно е, че сегашното управление не работи за хората, не мисли за перспективата след години, липсват всякакви идеи за социална политика, за комунални дейности. Не приложим ли написаните от нас мерки за развитие на Ловеч веднага, не започне ли воденето на прозрачна и отговорна политика в общината, насочена към проблемите на гражданите, промяна няма да има", сподели пред тях Радина Банкова. Тя добави, че ако ловчанлии й се доверят, и подкрепят нея и листата с кандидатите за общински съветници от БСП, те ще направят  всичко възможно за създаването на икономически стимули за развитието на малкия и средния бизнес, за прозрачна политика със сериозни социални акценти, за наложителни промени в здравеопазването и образованието. ".По думите й първото, което може да се направи, е да се пристъпи към развитието на туризма в общината, за което имаме всички предпоставки - природни дадености, исторически и културни паметници, уникални традиции.  Банкова бе категорична, че тук може да се включи градът, както и селата с къщи за гости, с биоземеделие. "Но - за да мотивираме хората, трябва да им дадем пример, да създадем среда за развитие на всички дейности, да предизвикаме гражданите сами да посочват проблемите в различните сектори на обществения живот, да дават идеи за разрешаването им. Само така - всички заедно ще успеем да променим нещата, да не се делим по партийна принадлежност, а да изведем напред най - добрите, най- подготвените, професионално реализираните. Всичко, което сме замислили и което представяме на срещите си с жителите на общината - повярвайте ми, е възможно, ако се опитаме да работим всички заедно, с мисълта, че промените зависят от нас", каза още Радина Банкова.