Кирил Добрев: Кандидат за кмет на Варна е проф. Анелия Клисарова, Гуцанов е със свалено политическо доверие

Сеп 15, 2019 Новини БСП в медиите 0 963

15.09.2019г.

"Кандидат за кмет на Варна ще бъде проф. Анелия Клисарова, която ще води и листата". Това заяви пред медиите зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев. Той обясни, че НС на БСП категорично отхвърли кандидатурата на Костадин Костадинов за кандидат за кмет на Варна по много причини.

Добрев припомни, че Борислав Гуцанов е със свалено политическо доверие и членовете на Националния съвет са изразили мнение, че няма как той да води листата на БСП във Варна. "Гуцанов е явление в БСП, което това ръководство се опита да прекрати. Смятам, че Националният съвет взе правилно решение", каза още Кирил Добрев. На въпрос за отправената заплаха за обжалване на решението, той заяви, че досега нито един социалист не си е позволил да обжалва в съда решение на НС. "Ние имаме контролна комисия и тя ще изрази своето становище по възраженията", обясни Добрев. По думите му с млади хора кандидати за кметове и в листите, и в районите на Варна БСП ще има по-добър резултат от предния път.

На въпрос за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, Кирил Добрев отговори, че тя е била подкрепена единодушно. "Сигурен съм, че този модел ще бъде успешен за София", заключи той.