Христо Проданов : Нашата цел е да променим порочния модел

Сеп 14, 2019 Новини БСП в медиите 0 904

14.09.2019

„Спирането на честотите на програма „Хоризонт” за първи път в историята на радиото  и отстраняването на Силвия Великова наподобяват едни мрачни времена. Сегашният генерален директор на БНР е назначен от състава на СЕМ, който е избран с мнозинството на ГЕРБ”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред Дарик радио. Той коментира изказването на Бойко Борисов от вчера, че парламентът е назначил директора на БНР : „Недопустимо е министър – председателят да не знае, че парламентът не назначава директора на радиото”.

„За да си шпионин, трябва да разполагаш с класифицирана информация. Няма нищо лошо човек да проповядва своите виждания за страната си”, каза Проданов.  Той изрази мнение, че повечето скандали  в обществото целят да отвлекат вниманието на обществото от важните неща, които се случват в България.

„Мая Манолова е доказал се енергичен човек. Тя умее да работи с гражданите и намира решения на техните проблеми”, заяви Христо Проданов. Той добави, че кметовете на ГЕРБ са феодализирали голяма част от общините." Нашата основна цел е да сменим този порочен модел”, категоричен бе социалистът.

 Проданов определи бюджета за 2020 година като най-важен приоритет за тази парламентарна сесия. Той обясни, че  е важно и законодателно да се обърне внимание как работят общините. „Ние поемаме ангажимент да стартираме процедура за промяна в Закона за местните данъци и такси, така че да има финансова децентрализация. Целта е част от данъците, които плащат българските граждани да останат в населеното място, а не както сега  - Борисов кара джипа, парите са в багажника и през прозореца раздава по свое усмотрение средства”, завърши Христо Проданов.