Георги Свиленски: Да дадем едно ново начало за развитие на политиката в България

Сеп 12, 2019 Новини БСП 0 381

12.09.2019

„Нямам усещане, че ще има проблем при утвърждаването  на г-жа Манолова на предстоящото заседание на Националния съвет на БСП, тъй като кандидатурата й вчера беше подкрепена почти единодушно. Градската организация взе отговорно и трудно решение от гледна точка на това, че се подкрепя кандидат, изигнат от инициативен комитет, а не собствен кандидат." Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” и член на ИБ на БСП Георги Свиленски пред Нова ТВ. По думите му голямата цел на БСП е победата в София – кандидатът, който ще победи в София, да бъде избран с гласовете на БСП. „Да дадем едно ново начало за развитие на политиката в България”, призова Свиленски.

Свиленски подчерта още, че БСП е единствена партия с платформа за местните избори. „Всички се борят за постове и места в листите, а ние говорим за политики”, каза народният представител.

Той обърна внимание, че БСП не може да даде безусловна подкрепа на който и да е кандидат. По думите му кандидатът, подкрепен от левицата, трябва да припознава приоритетите на БСП, заложени в нейната програма. „Не виждам нормален кандидат, който мисли за гражданите на София и който не би ги подкрепил – зеления билет, чистия възух, жилищна политика в полза на социално слаби граждани. Нямам съмнения, че тези неща  биха били приети от Мая Манолова”, изрази мнение Свиленски. По думите му тя ще трябва търси баланс.

„На всички български граждани е ясно, че Мая Манолова е била член на БСП, но от 4 години тя работи надпартийно и защитава интересите на цялото гражданско общество в качеството си на омбудсман”, припомни Свиленски.

„Нашата цел не е БСП просто да си сложи значката „победител”, печелейки София. Проблемът в България и София е много по-голям – 10 години ГЕРБ управлява големите градове и страната. Трябва да направим възможно отстраняването им от властта. В София те започнаха похода си към властта, от София ще започнат и излизането си от нея”, заключи Свиленски.