Паргов: За нова перспектива е необходима консолидация на онази част от обществото, която иска промяна

Сеп 12, 2019 СОФИЯ Новини БСП 0 618

12.09.2019

"Моделът на управление в София очевидно достигна тавана на компетентността си, а за да има нова перспектива е необходима консолидация на онази част от обществото, която иска промяна", каза лидерът на БСП - София.

"Каузата на БСП в предстоящата кампания за местните избори ще бъде да се пребори с липсата на прозрачност, компетентност и експертност в Столична община". Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов в студиото на "Тази сутрин" по bTV. Целта на столичните социалисти ще бъде да участват във формирането на мнозинство в СОС с нов кмет, което ще бъде гаранция за промяна на модела на управление."В момента имаме 7 общински съветници, на които делегатите на Градската конференция вчера дадоха много добра оценка за работата им, каза Калоян Паргов. Поставихме си за цел минимум двойно увеличаване на броя на общинските съветници от БСП, за да можем да участваме във формирането на мнозинството. Всъщност това ще е голямата битка за София. В момента всички се концентрират върху мажоритарните фигури на основните кандидати - Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. А реално, без мнозинство в СОС, нито един кмет не може да прокара вижданията и политиките си".

"БСП влиза в битката за София с три основни цели", разкри той. "Първият проблем е с прозрачността и начина, по който се взимат решенията в СОС. Вторият е с експертността и компетентността. Тези два проблема създават трети - сблъсъкът между институцията община и гражданите - всички сме свидетели на масови недоволства през последната година", каза Калоян Паргов. "Необходимо ни е мнозинство, за да предложим друг модел на управление на София".

Водачът на листата на БСП с общински съветници добави, че Мая Манолова ще разчита на подкрепа от всички политически групи и партии в СОС, споделящи тази визия за София, която тя ще предложи като платформа. "Делегатите на Градската конференция на БСП - София вчера взеха решение през следващата седмица членовете на Изпълнителното бюро на софийската организация да проведат среща с Мая Манолова, каза Калоян Паргов. "На тази среща ще представим нашата платформа и ще видим допирните точки с тази на кандидата за кмет на София. Убеден съм, че доста от тези политики, които ни е педлагаме, ще бъдат споделени от Мая Манолова. Това ще бъде гаранция за бъдещо успешно управление с нея".

Лидерът на БСП - София даде пример от последната седмица, който показва, че има поле за общи политики между платформата на социалистите и тази на Мая Манолова. "БСП в края на юли поиска от кмета Фандъкова да спре поръчката за чистотата в София, която е за близо половин милиард, тъй като договирите изтичат догодина по това време, каза Калоян Паргов. "Има достатъчно време новите кмет и мнозинство да стартират тази процедура, за да бъде тя легитимна. Чух тези дни и Мая Манолова да призовава за същото. Истината е, че моделът на управление в София очевидно достигна тавана на компетентността си, а за да има нова перспектива е необходима консолидация на онази част от обществото, която иска промяна".