Александър Горчев, кмет на Велики Преслав на Бузлуджа: Ние сме на ход през есента!

Юли 27, 2019 Новини БСП 0 2121

Александър Вачев, кандидат за кмет на „Триадица”, София: Призвани сме да предложим алтернативата

„Тук сме не от пресметливост, а за да градим история. Защото сме стъпили здраво на земята и знаем какво и как да го правим, знаем и можем да правим България още по- красива, истинска и добра. Защото в нас тупти едно истинско червено сърце.” Това каза Александър Горчев, кмет на Велики Преслав пред 40 хиляди на Бузлуджа. Той припомни, че преди сто години, след Ньойския договор са се събрали български граждани под балкона на Иван Вазов. „Днес до епичната Шипка и великата Бузлуджа сме отново заедно, водени от желанието да покажем един нов път. Заслужаваме го ние и нашите деца, майки и бащи, синове и внуци. Заслужава го България. Да оставим назад покрусата. Знаем, че БСП може и е честно тя да управлява. Ние сме на ход през есента! Да живее България и БСП!”, каза Горчев. „Всички ние сме тук, защото обичаме България. И всяка година идваме тук не по лъскави магистрали, а по пътеките на историята, на нашата истинска и неподправена”, каза още кметът на Велики Преслав.

Водещият на събитието, Александър Симов и депутат от ПГ на „БСП за България”, каза пред събралите се, че 18 от претендентите за кметове на БСП не са заемали длъжности в органите на местното самоуправление и са млади хора. „96% от номинираните за кметове на общини са завършили поне едно висше образование, а мнозина от тях имат и втора специалност. Това показва стремежа ни да залагаме на изявени личности, които са с нужната компетенция, образование и възможности. БСП видимо се подмладява и това си личи и по кандидатите ни”, каза още той.

Александър Вачев, кандидат за кмет на „Триадица”, София: Призвани сме да предложим алтернативата

„През целия си съзнателен живот съм работил за благото на хората. Приемам предизборната надпревара не просто като състезание на програми, а като мисия в полза на гражданите.” Това каза кандидатът за кмет на столичния район Триадица на БСП Александър Вачев. По думите му през последния четвърт век в България доминира пазарният фундаментализъм,  неравенствата постоянно се задълбочават, а публичният сектор е пред колапс. Той обясни, че управляващите не ги интересуват нуждите на гражданите. „ Всичките им усилия са насочени в пиара. В тази ситуация, в която политиката обслужва шепа приближени до властта, а не хората, ние, социалистите, сме призвани да предложим алтернатива”, категоричен бе той.

Вачев припомни, че България имаше образование на изключително високо ниво и достъпно здравеопазване, а сега и двете социални сфери са превърнати в „стока”.