Георги Гьоков от Бузлуджа: Тук сме за да защитим правата на всички българи

Юли 27, 2019 Новини БСП 0 2065

Николай Григоров: Можем да върнем достойснтвото на всеки един български гражданин

"Събрали сме се тук, на Историческа поляна под връх Бузлуджа, за да защитим правата на всички българи". Това заяви пред сърбралите се десетки хиляди социалисти народният оредставотел от ПГ на "БСП за България" Георги Гьоков, представител на домакините от Стара Загора. Той обясни, че многохилядно червено море го прави горд, че принадлежи на партия със 128 годишна история, чийто основатели – Димитър Благоев и неговите съратници са сложили основите на социалистическо движение в България и са дали надежда на ескплоатираната работническа класа за равенство, братство и свобода.

"Днес капитала и неолиберализма отново са в настъпление и голяма част от бъгарите живеят на ръба на оцеляването, а 1,3 млн. пенсионери живеят под прага на бедността. Трябва да има партия като БСП, която да защитава техните интереси", коментира той. Гьоков обясни, че БСП е една от малкото партии в света и Европа и единствената в България, която може да събере на едно свято за нас място - десетки хиляди хора само с една идея - за равенство и свобода и от една мечта - за справедливост.

"Предстоят ни много битки. Шайката която ръководи държавата ни в моента трябва да бъде свалена. Първо ни предстои битката за местните избори. На тях ще се явим с достойни кандидати и уверени в победата! Надеждата на хората да бъдат най после свалени ГЕРБ от власт е в нас, в нашите кандидати за кметове и за общински съветници. И ние сме длъжни да победим и да започнем битката за спасяването на България!", каза социалистът. Той изрази увереност, че следващата година на Бузлуджа поне половината от областните градове и по малките общини ще са с кметове от БСП. "А когато дойдем на тази поляна да празнуваме 130-тата си годишнина премиерът на Република България ще се казва Корнелия Нинова и БСП ще управлява държава,л за да реализира социалната си политика, записана във "Визия за България", категоричен бе Георги Гьоков.

Николай Григоров: Можем да върнем достойснтвото на всеки един български гражданин

"Всяка година се събираме десетки хиляди социалисти на тази поляна за да черпим сили и вдъхновение, кураж и вяра, мърдост и упование в трудната ни битка за хляб и свобода за всеки българин", заяви председателят на облс. на БСП-Габрово Николай Григоров, представител на домакините на Габрово. Той подчерта, че БСП е пазител на историческия спомен за всички, които са проляли кръвта си за национални и социални свободи. "БСП е единствената сила която може да се изправи срещу мракобесието и пълзящата диктатура, които обхващат България. В тази битка ние не сме сами. На наша страна е историческата парвда  и стотици хиляди честни българи, които ни вярват, които ще ни подкрепят и които ще ни последват. Нито те нито историята няма да ни простят ако в този решителен момент се огънем, проявим слабост и себичност и не доведем тази битка до край", заяви Григоров. По думите му предстои сблъсък между две идеологии - арогантсността и цинизма на управяващите и вярта на левицата, че може да върне достойснтвото на всеки един български гражданин и има бъдеще за нас и нашите деца.